Să iubești

”Love is the answer and the question,


Love is the destination and the path,


Love is the Source, 
and is the way back to the Source.

Find love within you and you will find yourself.”

Iubire.

Nu există altceva. Nu e atât de clar ?! Noi ținem în palmă realitatea lumii în care trăim, și avem puterea să o modelăm după bunul nostru plac. Nu putem crea cel mai frumos răsărit de soare pe care am sperat vreodată să-l vedem, nici să schimbăm culorile frunzelor de toamnă sau să alterăm sunetul valurilor care se sparg pe plajă și apoi dispar numai ca să apară din nou din pântecul oceanului… Însă e posibil să ne modelăm propria percepție. Oglinzile din mintea și din sufletul nostru care reflectă lumea de afară.

Inner worlds, outer worlds.

As within, so without.

Liniștea/tumultul dinlăuntrul nostru reflectă liniștea/tumultul din afară. Ca să poți simți Iubirea necondiționată, trebuie să știi ce ai în interiorul tău.

20140808_202703

Ascultă-ți puțin inima. Este liniștită ? Deschisă către orice poate aduce viața ? Sau este prinsă într-un tumult continuu, agitată de sentimente contradictorii, de un spațiu aparent gol si dureros, fără sens ? Sau poate este apatică ? Ți-ai consultat inima de curând, te-ai oprit să o asculți din centrul cel mai profund al ființei tale ?

Dacă inima nu e pură, lumea care te înconjoară nu poate apărea pură și frumoasă. Cum ar putea, dacă în interior ești agitat, să te pătrundă frumusețea care există aici ? Frumusețea și iubirea intrinsecă acestui Paradis în care trăim ? Dacă inima e apărată de un zid, ce e divin nu poate pătrunde. Iubirea vine oricând o primești, oricând ești deschis și renunți la orice protecție.

Pentru ce te protejezi ? Pentru ego ? Egoul este o iluzie, tu nu ești egoul tău. Egoul este o identitate construită, manipulată de societate, de oameni, o identitate atât de bine îndrădăcinată în mintea ta, încât ajungi să te identifici cu el. Dar cum ai putea Tu să fii ceva construit ? Tu esti Ființă. Ești divin, ești parte din Divinitate, parte din Sursa din care se naște totul. Și asta e tot ce ești. Nu ești numele tău sau povestea ta. Ascultă atent, și în spatele acestor iluzii vei observa Liniștea. Cea din care provine totul.

Liniștea e divină, gândurile nu sunt. Nu lăsa ceva așa de lipsit de importanță să te controleze, să te ”apere” de iubire și de intemperiile lumii. Trăiește în Liniște, acționează din Liniște.

Descoperă că tu ești Liniște, Divinitate, Iubire, Conștiință, Lumină, Perfecțiune.

Let silence take you to the core of life. – Rumi

Odată ce ai descoperit asta, iubirea, dragostea se va revărsa asupra ta. Nu pentru că ”meriți” sau nu, ci pentru că Universul este atât de plin de dragoste, încât trebuie să se reverse asupra oricui o primește, orice om curajos, cu inima larg deschisă și cu ochii limpezi, cu egoul dărâmat și cu sufletul pur, așa cum ne-am născut cu toții.

Un om curajos… Asta e tot ce trebuie. Un om adevărat, care înfruntă frica de necunoscut. Pentru că, în fond, viața e Necunoscutul, viața este un mister infinit. Un om care înfruntă frica de necunoscut ajunge să descopere viața. Și dacă nu faci asta, pentru ce trăiești ? Trăiești într-o iluzie din care nu te trezești și al carei rost nu îl pricepi, numai ca să mori fără să fi aflat ce e viața și apoi să te naști din nou ca să o iei de la capăt, sperând că de data asta vei ajunge la scopul ultim.

Care e scopul ultim ? Să cunoști Iubirea Necondiționată, să îți cunoști natura de suflet, parte intrinsecă și perfectă a Conștiinței integrate, din care provine tot ce numim noi ”lume”. Ai descoperit cine ești, nu ca ego, ci ca suflet, și atunci ai descoperit esența vieții.

Și vorbeam despre iubire… Când ești atât de pur, când știi că, la cel mai profund nivel, ești Una cu tot ce te inconjoară, cum ar putea iubirea să nu îți umple inima ? Iubirea pentru Universul ăsta desăvârșit, conștiința faptului că viața nu are niciun rost decât iubirea necondiționată… Visul devenit realitate, realizarea faptului că Fericirea este starea ta naturală, că nu trebuie să faci nimic ca să ”ajungi” la ea. Așa cum nu poți ajunge la Fericire, nu poți ajunge nici la Iubire. Ele sunt în interiorul tău. E aceeași căutare, același drum pe care îl faci de o viață… Trebuie doar să îi schimbi sensul. Nu căuta în afară pentru ceea ce simți că îți lipsește, caută în interior.

Singurul Adevăr… este esența vieții.

Luna care se oglindește în marea liniștită, suspendată pe un cer pistruiat cu stele strălucitoare,

Soarele care renunță la tronul său de pe cer în fiecare noapte, lăsând Luna să ne aline suferințele, să ne amplifice bucuriile și să ne mângâie sufletele,

Cerul care este atât de generos și de iubitor încât acordă câte un loc tuturor stelelor, lăsându-le să strălucească, lăsându-ne să ne minunăm de infinitatea și profunzimea lui și să ne regăsim în adâncurile sale.

Când așa ceva există, cum să nu ți se umple inima de Iubirea care impregnează tot ce suntem ?

tumblr_n2ynn8vxeJ1qfxsyco1_500

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s